Ostale aktivnosti
Izrada murala na Masarykovoj ulici
Masarykova ulica
 
Asphalt Art (Bloomberg Philanthropies, New York) inicijativa odgovara na sve veći zahtjev gradova diljem svijeta koji prihvaćaju umjetnost kao učinkovitu i pristupačnu strategiju za aktiviranje svojih ulica u pješačke zone. Cilj projekta je proširiti pješačke zone u gradovima, a koje će uz aktivnu participaciju i co-design proces omogućiti građanima kvalitetnije življenje u urbanim sredinama. Projekt odgovara na sve učestalije zahtjeve gradova za transformacijom njihovih središta u pješačke zone. Mural će izrađivati svjetski poznat street art umjetnik Lunar od 16. do 22. rujna 2023. na prostoru Masarykove ulice.
Više o samoj inicijativi potražite na: www. asphaltart.bloomberg.org.
 
Kulturno-umjetnički program:
16.09.2023. 11h SO-DO Sustav orkestara djece i omladine
17.09.2023. 12h Folklorni ansambl „Ivan Goran Kovačić“
                      13h Zaplešite s Mateom
18.09.2023. 17h Zagrebački orkestar ZET-a
19.09.2023. 17h ŠLAGERISTI (Ivana Starčević i Matija Antolić)
20.09.2023. 17h Zagrebački solisti
21.09.2023. 17h Zagrebački orkestar ZET-a
22.09.2023. 17h Ženski vokalni ansambl Zwizde
ORGANIZATOR: Gradski ured za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, Gradski ured za kulturu i civilno društvo
 


Plesni kolaž
Gradske lokacije prema planu organizatora 
Prezentacija oblikovanih plesnih cjelina na otvorenom prostoru u izvedbi učenika Škole suvremenog plesa Ane Maletić. Oblikovanje plesnih fraza i sekvenci, ovladavanje strukturiranim i smislenim kretanjem u prostoru, integriranja objekta u koreografsku kompoziciju.
ORGANIZATOR: Škola suvremenog plesa Ane Maletić

LOFT slavi Dan Donjeg grada uz reviju predstava i nastupe zagrebačkih učenica i učenika!
Dan Donjeg grada u Zagrebu obilježava se 23. rujna, a tim povodom LOFT-ovke i LOFT-ovci odlučili su malim i velikim stanovnicima grada – svim Zagrepčanima i Zagrepčankama – pokloniti nešto posebno iz zagrebačke kazališne kuhinje!
 
Posljednjih godina vezani smo uz dva zagrebačka parka u centru grada – pa kako i ne bismo bili, kada smo toliko dugo čekali da ožive i procvjetaju! To su Ribnjak i Krešimirac odnosno park na Trgu Petra Krešimira IV, šetališta pasa i okupljališta mačaka koja polagano postaju prave male kazališne dvorane na otvorenom! Proslava Dana Donjeg grada održat će se od 21. do 23. rujna – na Krešiću i Ribnjaku – baš u onim satima kada je slobodno vrijeme i tople rujanske dane najbolje provesti u otvorenom kazalištu. Program uključuje reviju najposebnijih predstava za djecu i mlade koju organizira regionalna platforma Od malih nog(u) te nastupe učenika i učenica škola koji se muvaju po Donjem gradu. Program na Ribnjaku 21.9. otvara Teatar Poco Loco sa svojim scensko-muzičkim spektaklom „Pjeva mi se pjesma: Orkestra Pokoloka“ nakon čega nastavljamo s muzičkim programom nastupima ekipe iz Elly Bašić i ženske klape XVI. gimnazije. Drugi dan obilježen je magičnom predstavom „Sunce Djever i Neva Nevičica“ Kazališta Mala scena, a nakon nje nastupa 4.b OŠ Petar Zrinski sa svojom lutkarskom avanturom o Zagrebu „Zagrebi legendu“. Program zatvara akrobatski parkur, predstava „Generacija X Y Z“ koja će se održati 23.9. u rondeli na Krešimirovom trgu. Predstava je namijenjena djeci uzrasta 10+, a otvara vječno pitanje razlike u generacijama i kome zaboga tko pripada!
 
Sav program je besplatan i dostupan – samo morate došetati, nasmiješiti se i zabava može početi!
 
PREGLED PROGRAMA
 
četvrtak 21.9.2023. na Ribnjaku
u 18 sati
Teatar Poco Loco „Pjeva mi se pjesma: Orkestra Pokoloka“ u parku Ribnjak
ženska klapa XVI. gimnazije
nastup učenika i učenica GU Elly Bašić
 
petak 22.9. na Ribnjaku
u 17 sati
Kazalište Mala scena „Sunce Djever i Neva Nevičica“
lutkarska predstava „Zagrebi legendu“, 4.b OŠ Petar Zrinski
 
subota 23.9. u rondeli na Trgu Petra Krešimira IV
u 11 sati
Teatar Cirkus Punkt „Generacija X Y Z“
 
Program je ostvaren uz kreativne savjete regionalne platforme Od malih nog(u) i financijsku potporu mjesnih odbora Hrvatski narodni vladari i Petar Krešimir IV te Zaklade Kultura nova. Rad LOFT-a financijski podržava Zaklada Kultura nova.
 
Lutkarska organizacija koju fakat trebamo – LOFT od 2012. godine stvara nove stvari i svojim predstavama, radionicama i ostalim programima daje publici nezaboravno iskustvo.
 
Regionalna platforma Od malih nog(u) od 2019. bori se za poboljšanje stvaralačkih i ostalih uvjeta u kazalištu za djecu i mlade u Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori i Srbiji.