Sportski dan djece s oštećenjem sluha
Ovogodišnji ETM

Sportski dan djece s oštećenjem sluha

Sportski dan djece s oštećenjem sluha

Dana 21. rujna, u organizaciji Hrvatskog sportskog saveza gluhih, održat će se sportski događaj u suradnji s Hrvatskim orijentacijskim savezom usmjeren na djecu s oštećenjem sluha u dobi od 6 do 18 godina koji za cilj ima pružiti im priliku da se okušaju u orijentacijskom trčanju, uz sudjelovanje njihovih braće i sestara.

Orijentacijsko trčanje, sport koji kombinira fizičku izdržljivost i mentalne sposobnosti, idealan je za djecu koja uživaju u prirodi i žele razvijati svoje vještine snalaženja u prostoru. Suradnja s Hrvatskim orijentacijskim savezom osigurava stručnu podršku i visokokvalitetnu organizaciju događaja, koji će biti prilagođen potrebama djece s oštećenjem sluha.

Cilj ovog događaja nije samo promoviranje sporta među djecom s oštećenjem sluha, već i poticanje integracije, socijalizacije te jačanje veza između djece i njihovih obitelji kroz zajedničko sudjelovanje u sportskim aktivnostima. Program će uključivati demonstracije te natjecanje u orijentacijskom trčanju na prilagođenoj stazi, kako bi se osigurala maksimalna sigurnost i zabava za sve sudionike te je Hrvatski sportski savez osigurao poklone iznenađenja za sve one koji stignu prvi do označenih ciljeva.

Ovaj događaj je još jedan korak naprijed u promicanju inkluzije u sportu i osnaživanju djece s oštećenjem sluha kroz aktivno bavljenje sportom. 

Orijentacijsko trčanje se održava u parku Maksimir od 9-12h.

Organizator: Hrvatski sportski savez gluhih u suradnji s Hrvatskim orijentacijskim savezom