Apstraktna forma u transparentnom mediju – preobražaj umjetnice
Ovogodišnji ETM

Apstraktna forma u transparentnom mediju – preobražaj umjetnice

Apstraktna forma u transparentnom mediju – preobražaj umjetnice

Transparentnost opne kukuljice teži  ostvarivanju odnosa između umjetnice i društva. Opna kukuljice s jedne strane pruža osjećaj zatvorenosti, sigurnosti i fizičke odvojenosti od ostatka svijeta, a s druge strane osjećaj vizualne otvorenosti, izloženosti i ranjivosti. Prozirnost koja je prisutna ostaje kao podsjetnik na stalnu prisutnost i budno oko ljudi i okoline. Stvara dojam bivanja pod lupom mikroskopa poput kakvog predmeta znanstvenog promatranja ili istraživanja.
Dva su razloga otvorene i prazne kukuljice. Prvi je poziv promatraču na interakciju, zamjena perspektiva i mogućnost prenošenja doživljaja bivanja u kukuljici. Drugi je činjenica da je izvedba diplomskog rada završena. S obzirom na to da umjetnika umjetnikom čini cijeli proces stvaranja, a ne finalni produkt, kukuljica je prazna. Ona tek svjedoči o promjeni koja se dogodila, o umjetničkom procesu koji je nastupio.
Interaktivnost rada te promjena perspektive koju omogućuje pokreće dijalog s publikom te je potiče na introspekciju. Lokacija: Trg D. Domjanića

Organizator: Narodno sveučilište Sesvete
Partner: Marta Mrzljak