Koncert kvarteta saksofona PAPANDOPULO
Ovogodišnji ETM

Koncert kvarteta saksofona PAPANDOPULO

Koncert kvarteta saksofona PAPANDOPULO

U sklopu programa Tjedna mobilnosti, Narodno sveučilište Sesvete organizira koncert kvarteta saksofona Papandopulo na otvorenoj sceni Trga D. Domjanića. Ovaj koncert posvećen je suvremenoj skladateljskoj sceni te će publika imati priliku uživati u originalnim skladbama namijenjenima kvartetu saksofona, kao i u uzbudljivim obradama klasičnih kompozicija prilagođenih ovom sastavu.
Saksofonski kvartet Papandopulo, sastavljen od vrhunskih glazbenika, donosi dinamičan i raznolik program koji istražuje širok spektar glazbenih žanrova i stilova. Očekuje nas izvedba djela suvremenih skladatelja koja reflektiraju današnje glazbene trendove i izazove, pružajući publici uvid u inovativne pristupe izvođenju saksofonske glazbe.
Osim toga, kvartet će predstaviti svoju interpretaciju klasičnih kompozicija koje su prilagođene jedinstvenom zvuku saksofona, što će dati novu perspektivu poznatim djelima iz glazbene baštine. Publika će imati priliku doživjeti spoj tradicionalnog i suvremenog, uz naglasak na kreativnost i virtuoznost izvođača.
Ovaj koncert promiče kulturne aktivnosti na otvorenom prostoru Trga D. Domjanića, inače parkirališta, a  za ovu će priliku postati pozornica I mjesto okupljanja ljubitelja umjetnosti i glazbe te podsjetnik na važnost korištenja javnih prostora za kulturne i društvene aktivnosti.
Program će izvoditi Nikola Fabijanić (sopran saksofon), Gordan Tudor (alt saksofon), Goran Jurković (tenor saksofon) i Tomislav Žužak (bariton saksofon).

Organizator: Narodno sveučilište Sesvete
Partner: Kvartet saksofona Papandopulo