Ostale aktivnosti
Ovogodišnji ETM

Ostale aktivnosti

Izrada murala na Masarykovoj ulici
Masarykova ulica
 
Asphalt Art (Bloomberg Philanthropies, New York) inicijativa odgovara na sve veći zahtjev gradova diljem svijeta koji prihvaćaju umjetnost kao učinkovitu i pristupačnu strategiju za aktiviranje svojih ulica u pješačke zone. Cilj projekta je proširiti pješačke zone u gradovima, a koje će uz aktivnu participaciju i co-design proces omogućiti građanima kvalitetnije življenje u urbanim sredinama. Projekt odgovara na sve učestalije zahtjeve gradova za transformacijom njihovih središta u pješačke zone. Mural će izrađivati svjetski poznat street art umjetnik Lunar od 16. do 22. rujna 2023. na prostoru Masarykove ulice.
Više o samoj inicijativi potražite na: www. asphaltart.bloomberg.org.
 
Kulturno-umjetnički program:
16.09.2023. 11h SO-DO Sustav orkestara djece i omladine
17.09.2023. 12h Folklorni ansambl „Ivan Goran Kovačić“
                      13h Zaplešite s Mateom
18.09.2023. 17h Zagrebački orkestar ZET-a
19.09.2023. 17h ŠLAGERISTI (Ivana Starčević i Matija Antolić)
20.09.2023. 17h Zagrebački solisti
21.09.2023. 17h Zagrebački orkestar ZET-a
22.09.2023. 17h Ženski vokalni ansambl Zwizde
ORGANIZATOR: Gradski ured za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, Gradski ured za kulturu i civilno društvo
 


Plesni kolaž
Gradske lokacije prema planu organizatora 
Prezentacija oblikovanih plesnih cjelina na otvorenom prostoru u izvedbi učenika Škole suvremenog plesa Ane Maletić. Oblikovanje plesnih fraza i sekvenci, ovladavanje strukturiranim i smislenim kretanjem u prostoru, integriranja objekta u koreografsku kompoziciju.
ORGANIZATOR: Škola suvremenog plesa Ane Maletić

LOFT slavi Dan Donjeg grada uz reviju predstava i nastupe zagrebačkih učenica i učenika!
Dan Donjeg grada u Zagrebu obilježava se 23. rujna, a tim povodom LOFT-ovke i LOFT-ovci odlučili su malim i velikim stanovnicima grada – svim Zagrepčanima i Zagrepčankama – pokloniti nešto posebno iz zagrebačke kazališne kuhinje!
 
Posljednjih godina vezani smo uz dva zagrebačka parka u centru grada – pa kako i ne bismo bili, kada smo toliko dugo čekali da ožive i procvjetaju! To su Ribnjak i Krešimirac odnosno park na Trgu Petra Krešimira IV, šetališta pasa i okupljališta mačaka koja polagano postaju prave male kazališne dvorane na otvorenom! Proslava Dana Donjeg grada održat će se od 21. do 23. rujna – na Krešiću i Ribnjaku – baš u onim satima kada je slobodno vrijeme i tople rujanske dane najbolje provesti u otvorenom kazalištu. Program uključuje reviju najposebnijih predstava za djecu i mlade koju organizira regionalna platforma Od malih nog(u) te nastupe učenika i učenica škola koji se muvaju po Donjem gradu. Program na Ribnjaku 21.9. otvara Teatar Poco Loco sa svojim scensko-muzičkim spektaklom „Pjeva mi se pjesma: Orkestra Pokoloka“ nakon čega nastavljamo s muzičkim programom nastupima ekipe iz Elly Bašić i ženske klape XVI. gimnazije. Drugi dan obilježen je magičnom predstavom „Sunce Djever i Neva Nevičica“ Kazališta Mala scena, a nakon nje nastupa 4.b OŠ Petar Zrinski sa svojom lutkarskom avanturom o Zagrebu „Zagrebi legendu“. Program zatvara akrobatski parkur, predstava „Generacija X Y Z“ koja će se održati 23.9. u rondeli na Krešimirovom trgu. Predstava je namijenjena djeci uzrasta 10+, a otvara vječno pitanje razlike u generacijama i kome zaboga tko pripada!
 
Sav program je besplatan i dostupan – samo morate došetati, nasmiješiti se i zabava može početi!
 
PREGLED PROGRAMA
 
četvrtak 21.9.2023. na Ribnjaku
u 18 sati
Teatar Poco Loco „Pjeva mi se pjesma: Orkestra Pokoloka“ u parku Ribnjak
ženska klapa XVI. gimnazije
nastup učenika i učenica GU Elly Bašić
 
petak 22.9. na Ribnjaku
u 17 sati
Kazalište Mala scena „Sunce Djever i Neva Nevičica“
lutkarska predstava „Zagrebi legendu“, 4.b OŠ Petar Zrinski
 
subota 23.9. u rondeli na Trgu Petra Krešimira IV
u 11 sati
Teatar Cirkus Punkt „Generacija X Y Z“
 
Program je ostvaren uz kreativne savjete regionalne platforme Od malih nog(u) i financijsku potporu mjesnih odbora Hrvatski narodni vladari i Petar Krešimir IV te Zaklade Kultura nova. Rad LOFT-a financijski podržava Zaklada Kultura nova.
 
Lutkarska organizacija koju fakat trebamo – LOFT od 2012. godine stvara nove stvari i svojim predstavama, radionicama i ostalim programima daje publici nezaboravno iskustvo.
 
Regionalna platforma Od malih nog(u) od 2019. bori se za poboljšanje stvaralačkih i ostalih uvjeta u kazalištu za djecu i mlade u Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori i Srbiji.