Bez tramvajske karte u Novi Zagreb
Ovogodišnji ETM

Bez tramvajske karte u Novi Zagreb

Bez tramvajske karte u Novi Zagreb

Kajakaški savez Zagreba sa svojim članicama kajakaškim klubovima u Gradu Zagrebu u sklopu Europskog tjedna mobilnosti 2024. provest će aktivnost pod nazivom „Bez tramvajske karte u Novi Zagreb“. Primarno aktivnost podrazumijeva vožnju rafting čamcem na rijeci Savi od Jadranskog mosta pa sve do Željezničkog mosta gdje će polaznici imati priliku upoznati rijeku Savu, pogledati Grad Zagreb iz jedne druge perspektive one sa vode, zaustaviti se na šljunčanim sprudima između mostova, prijeći na drugu stranu obale Novog Zagreba te čuti nekoliko riječi o očuvanju prirode, odnosno ekologiji kao i aktivnostima Kajakaškog saveza Zagreba te kako se kao polaznici mogu uključiti u iste. 
 
Program će provoditi 6 profesionalnih trenera kajaka, tajnik Saveza, kao i dvije licencirane osobe zadužene za sigurnost i spašavanje na divljim rijekama. Prije samog spusta rijekom Savom svi polaznici proći će kratku edukaciju o osnovnoj opremi koja se koristi u kajakaštvu, pravilima vezanima za sigurnost i spašavanje te osnovnim tehnikama zaveslaja.

Zainteresirane osobe trebaju se prijaviti dan ranije za vožnju raftom radi bolje pripreme i prilagodbe sigurnosne opreme, a osobito za malu djecu i neplivače. 

Mail za prijavu je: ured@kajak-zagreb.com

Vožnja rafting čamcem će se održati u utorak, 17. rujna i u četvrtak, 19. rujna od 10:00 do 11:30 te u srijedu, 18. rujna i u petak, 20. rujna od 17:00 do 18:30.

Uz vožnju rafting čamcima, održat će se i sljedeće manifestacije:
  • 55. Međunarodni kajakaški maraton Brežice - Zagreb u subotu, 21. rujna 2024. godine
  • Kup mladih Grada Zagreba na divljim vodama u nedjelju, 22. rujna 2024. godine i
  • Dan otvorenih  vrata u Kanu klubu Končar u nedjelju, 22. rujna 2024. godine.

Organizatori: Kajakaški savez Grada Zagreba
Partneri: KKK Matija Ljubek, KKK Jarun, KKK Zagreb i KK Končar