Konferencija „Zajednički javni prostor“
Ovogodišnji ETM

Konferencija „Zajednički javni prostor“

Konferencija „Zajednički javni prostor“ 
Radni podnaslov: Zajednički javni prostor - dizajn za pristupačnu mobilnost
  Shared Public Space - Design for accessible mobility  
U okviru Europskaog tjedna mobilnosti (ETM), u dijelu programa koji se održava u Tehničkom muzeju Nikola Tesla (TMNT), tradicionalno sudjeluje Savez osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH). Ove je godine po prvi put suorganizator konzorcij AccessibleEU (AEU) koji preko nacionalnih stručnjaka za pristupačnost u pojedinoj državi članici EU organizira razne aktivnosti poput konferencija, seminara, radionica, pokaznih programa i vježbi, koje obuhvaćaju pet temeljnih područja pristupačnosti; izgrađenu okolinu, promet, ICT i AI, zakonodavstvo, standarde i norme u pojedinoj državi članici EU, kako bi se sva što bolje i pravovremeno uskladila na nacionalnoj i razini EU. Na konferenciji se očekuje sudjelovanje predstavnika resornih ministarstava i institucija poput HŽ-a, ZET-a i drugih. Sudionici se kao savezi, udruge ili osobe s invaliditetom, akademska zajednica i drugi zainteresirani, sudjelovanjem uključuju u aktivnosti AEU kako bi unaprijedili svoju informiranost, potrebe i kvalitetu življenja. 
Konferencija je strukturirana s predavanjima i umreženjem sudionka (networking) u ukupnom trajanju od šest sati, s pitanjima i odgovorima, s odmorima a povezano i s demonstracijom posebnih vozila za osobe s invaliditetom ZET-a koja će se održati prethodnog dana također u TMNT. Konferencija će se održati na hrvatskom jeziku s interpretacijom znakovnog govora. 
Info: uskoro na www.kpk.hr  Organizator Tehnički muzej Nikola Tesla, partneri: AccessibleEU – Croatia i Savez osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH)