17. 09. 2023.
Vikendom na Medvednicu
Park prirode Medvednica
09:00 - 15:00
Vikendom na Medvednicu projekt je koji vodi građane grada Zagreba na planinarske izlete po Medvednici. Izletima želimo osvijestiti građana grada Zagreba o Medvednici koja se nalazi u neposrednoj blizini grada i koja predstavlja idealan poligon za sportsko-rekreativne aktivnosti.
ORGANIZATOR: Društvo športske rekreacije Aktivan život
 
Od Sljemena do dna
Trg Dragutina Domjanića (parkiralište ispred općine)
 
Tijekom cijelog tjedna u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima odvijat će se edukativne šetnje po prostoru bivše tvornice Sljeme pod vodstvom Damira Fofića, a kao najava istoimene izložbe. Građani će se kroz šetnje upoznati sa zanimljivim detaljima iz života i smrti našeg najvećeg tvorničkog kompleksa.
ORGANIZATOR: Narodno  sveučilište Sesvete i Muzej Prigorja
 
Šah na otvorenom
Trg Dragutina Domjanića (parkiralište ispred općine)
 
Tijekom cijelog dana građani će moći odigrati partiju šaha na tabli postavljenoj na asfalt plohe parkirališta; partner Šahovski klub Sesvete Agroproteinka.
ORGANIZATOR: Narodno  sveučilište Sesvete i Muzej Prigorja
 
Projekt "Ilica Quart"
Ilica
09:00 - 17:00
Cilj projekta je dugoročno promijeniti urbano iskustvo kroz društveno djelovanje umjetnika, udruga, sveučilišta, obrta i građana unutar zajednice. Festivalski dio Projekta Ilica: Q’ART oživljava najdužu zagrebačku ulicu, ali i njene prazne i zapuštene prostore koje ispunjava bogatim i raznovrsnim kulturno-umjetničkim programima.
Izložbe, koncerti, plesne izvedbe i performansi, edukativne radionice za djecu i odrasle, ulične revije, buvljak, projekcije filmova na otvorenom i drugi pop-up događaji sastavni su dio projekta u svakom terminu održavanja.
ORGANIZATOR: Platforma Imagine, Akademija likovnih umjetnosti
 
Biciklijada 
Trg Dragutina Domjanića
10:00
Vožnja biciklima po GČ Sesvete. Tijekom vožnje sudionici će kroz interakciju s prolaznicima pokušati povećati svijesnost da “Pločnik nije parking” putem označavanja mjesta na kojima se ne bi trebala nalaziti parkirana vozila.
ORGANIZATOR: MO Gajišće, Narodno sveučilište Sesvete i Muzej Prigorja
 
Likovne radionice Reduce-reuse-recycle
Trg Dragutina Domjanića (na općinskom parkiralištu) 
10:00 - 12:00
Svakog dana od ponedjeljka do petka (18.-22. rujna 2023.) od 10 do 12 sati održavat će se likovna radionica Reduce-reuse-recycle, voditeljica radionice Antoneta Medved. Na radionicama će djeca izrađivati uporabno ukrasne predete upotrebom materijala koji se inače svrstavaju u kategoriju otpada. S djecom će se razgovarati o važnosti zaštite prirode i okoliša na načina na koji to možemo jednostavno i praktično provesti. Na ovaj način se djecu od najranije dobi ekološki osvještava o važnosti procesa recikliranja kako bi se u odrasloj dobi odgovorno ponašala prema prirodi i sudjelovala u očuvanju biološke raznolikosti. 
ORGANIZATOR: Narodno sveučilište "Sesvete"
 
Sprint 50m 
Karting centar Zagreb, Špansko
10:30 - 12:00
Mjerenje brzine rolanja na 50 m. Start iz mjesta.
Namijenjeno za sve uzraste. Trebaju doći sa svojom opremom, zaštitna kaciga i role, obavezno, ostala zaštitna oprema poželjna (štitnici za ruke, koljena i laktove) Potrebno je znanje rolanja.
ORGANIZATOR: Zagrebački koturaljkaški savez
 
Zaplešite s Mateom!
Masarykova ulica
13:00 - 14:30
Mentor ´Plesa sa zvijezdama´ Mateo Cvenić, održati će radionicu latino-američkih plesova na otvorenom! Pridružite nam se!.
ORGANIZATOR: Gradski ured za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, Gradski ured za kulturu i civilno društvo
 
Od Dupca do Dupca - šetnja uz potok Trnava
Potok Trnava, od Dubca do Dankovečke ulice
17:00 
Šetnja uz potok Trnava od okretišta tramvaja Dubec do Dankovečke ulice i natrag. Okupljanje je kod Super Konzuma na okretištu tramvaja Dubec u 17 sati. Hoda se šetnicom uz potok pokraj vrtova i kroz naselja Dubec, Poljanice, Trnovčica, Studentski grad. Ukupna udaljenost koju treba preći je oko 5 km. Cijeli program će trajati oko 90-120 minuta, ovisno o veličini grupe i mogućnostima sudionika. Staza je jednostavna i lagana, nema uspona, prikladna za sve željne hodanja od 7 do 77 godina. Potrebno je doći u prikladnoj obući za hodanje, a dobro je uzeti i štapove za nordijsko hodanje, ali nije nužno. Dobro je ponijeti sa sobom bočicu vode. Predviđamo i stajanje kod dječjeg igrališta blizu Oporovečke.
Cilj je promicanje hodanja kao aktivnosti koja je većini ljudi pristupačna. Pogotovo želimo potaknuti one koji su radi posla ili drugih životnih okolnosti tjelesno neaktivni da u svoj život uključe redovito hodanje te učine korak prema očuvanju i unapređenju zdravlja.
ORGANIZATOR: MO Čulinec, MO Ivan Mažuranić, MO Novi Retkovec i MO Studentski grad