Hodamo MI, možete i VI!
Aktualnosti

Hodamo MI, možete i VI!

U organizaciji Knjižnice Marina Držić, u utorak 19. rujna održano je druženje s korisnicima Doma za starije Trnje povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti 2023. 
 
Riječ je o aktivnosti koja se u suradnji s Domom za starije osobe Trnje, tijekom Tjedna mobilnosti provodi već drugu godinu, a njome se željelo unaprijediti i očuvati zdravlje osoba starije životne dobi te osoba s invaliditetom, očuvati njihove funkcionalne i motoričke sposobnosti, pružiti im priliku za usvajanje novih vještina te povećati njihovu sigurnost u zajednici. Kako bi se potaknula i održala mobilnost osoba starije životne dobi i osoba s invaliditetom, važna je umreženost svih relevantnih institucija u zajednici – od domova za starije osobe i institucija koje pružaju usluge u zajednici do knjižnica i nevladinih organizacija kao važnih sudionika koji zajedničkom suradnjom mogu osigurati navedenu povezanost. 
 
Korisnici Doma za starije Trnje došetali su se sa socijalnim radnicima i ostalim djelatnicima na druženje s korisnicima i djelatnicima Knjižnice Marina Držića s ciljem slanja poruke: Hodamo MI, možete i VI!

Fotografije provedene aktivnosti možete vidjeti u nastavku.