21. 09. 2022.
Jutarnja korektivna gimnastika
Bundek
09:00-10:00
Korektivna gimnastika namijenjena za srednju i stariju dobnu skupinu. Vježbanje istezanja, snage i mobilnosti provode se na otvorenom, na zelenoj površini uz jezero na Bumbinoj livadi sa srednjim intenzitetom.
ORGANIZATOR: Zagrebački savez sportske rekreacije ,,Sport za sve" – Društvo za sportsku rekreaciju Črnomerec

ETM u Domu za starije osobe Trešnjevka Zagreb
Trg Slavoljuba Penkale 1
10:00
Rekreativna grupna gimnastika korisnika,  natjecanja u sportskim aktivnostima (viseća kuglana, nabacivanje kolutova,  ubacivanje lopte u koš i boćanje), ''Šetnja sjećanja'' kojom bi se obilježio Svjetski dan Alzheimerove bolesti.
Drenovačka 30
10:00
Rekreativna grupna gimnastika korisnika Doma, natjecanje u igrama- mini košarka, pikado, nabacivanje kolutova. Aktivnosti su otvorene za građane.
ORGANIZATOR: Dom za starije osobe Trešnjevka Zagreb

Radionice prometne kulture - vrtićka djeca
Trg D. Domjanića, Sesvete
10:00 -12:00
Narodno sveučilište "Sesvete" u suradnji s HAK-om, Auto klub Sesvete, pomoći će djeci da kroz igru i edukativne sadržaje steknu temeljna znanja o prometu i usvoje osnove prometne kulture. Kroz pjesmice, pitalice i slagalice upoznat ćemo ih s prometnim pravilima i znakovima, podijelit ćemo bojanke sa zadacima o prometu, a djeca koja dođu s koturaljkama ili biciklom moći će sudjelovati u sljedećim
igrama spretnosti:
1. natjecanje u sporoj vožnji bicikla
2. natjecanje u vožnji bicikla slalom (oko stupića)
3. natjecanje u vožnji koturaljki slalom (oko stupića)
ORGANIZATOR: Narodno sveučilište „Sesvete“ i HAK (Auto klub Sesvete)

Štapom upoznaj Črnomerec
Okretište Črnomerec
12:00 -13:00
Terenska radionica orijentacije i kretanja na okretištu Črnomerec. Članovima Udruge slijepih Zagreb bit će predstavljeni orijentiri za sigurnije kretanje na okretištu bez linija vodilja.
Cilj radionice je osobama oštećenog vida pružiti informacije o orijentaciji i kretanju te im omogućiti sigurnije i samostalnije kretanje.
ORGANIZATOR: Centar za rehabilitaciju Silver i Udruga slijepih Zagreb

Kreativne likovne radionice
Masarykova ulica
14:00 - 15:30
Na upotrebnim predmetima polaznici će stvarati svijet u kojem bi željeli živjeti, zemlje koje bi željeli posjetiti, umjetnička djela koja su ih nadahnula.
ORGANIZATOR: Narodno sveučilište „Sesvete”

Kreativna likovna radionica „Putujmo zajedno“
Masarykova ulica
17:00 -18:30
Kreativna likovna radionica za sve uzraste, prvenstveno za djecu, "Putujmo zajedno" na kojoj će polaznici u zajedničkom radu na velikim hamer papirima pastelnih boja oslikavati putnike, javna prijevozna sredstva budućnosti i okoliš, a pri izradi će se koristiti raznim kombiniranim tehnikama. Cjelokupni vizual bit će vlak s vagonima pastelnih boja ispunjen raznim kreacijama. Ovim kreativnim radom želi se potaknuti sve generacije na novi način razmišljanja i povezivanja u svrhu potpore održivom načinu života.
ORGANIZATOR: Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad

PARK, ne PARKing - radionica oslikavanja Trga Dragutina Domjanića
Trg D. Domjanića, Sesvete
17:00-19:00
Vođeni sigurnom rukom sesvetske slikarice Sanele Đurinec Raič kreirajte prostor za ugodan boravak u središtu Sesveta. Zamislite mjesto na koje biste voljeli dovesti prijatelja i ostavite slikovnu poruku koja će razveseliti svakog prolaznika!
ORGANIZATORI: Muzej Prigorja i Ostvarenje

MSU atelier na otvorenom
Masarykova ulica
17:00 - 19:00
Masarykova ulica nakratko će postati MSU-ov atelje na otvorenom gdje će se posjetitelji moći uključiti u izradu zajedničkog rada. Ideja za rad potaknuta je radovima iz fundusa MSU-a koji tematiziraju kretanje, druženje i povezanost, a koji su dijelom predstavljeni novim ciklusom MSU-ovih izložbi pod nazivom Zbirka kao glagol. Izložbe nisu dovršen projekt, nego je riječ o procesu i brzoj reakciji na zbivanja koja nas okružuju, što će postati i zajednički rad posjetitelja MSU-ovog kutka u Masarykovoj.
ORGANIZATOR: Muzej suvremene umjetnosti

Otvorena proba zbora „Klinci s Ribnjaka“
Masarykova ulica
17:00 – 19:00
U parku Ribnjak već i svako stablo zna za „Klince s Ribnjaka“- dječji zbor koji djeluje pri našem Centru još od  daleke 1985. godine.  Dobitnici su 12 Porina u kategoriji za najbolji dječji album i Plakete Grada Zagreba za najviše zasluge u kulturi. Djeca koja pjevaju u ovom zboru ostaju zauvijek povezana, pa tako danas djeluje i zbor ex-Klinci. Jednom Klinac – uvijek Klinac!
Sa svojom voditeljicom Nensi Atanasov Premelč, Klinci će za ovu priliku pokazati kako izgleda jedna njihova uobičajena proba. Dodjite i pjevajte s nama! 
ORGANIZATOR: Centar za kulturu Ribnjak

Predavanje “Cycleship”, magistarski rad produkt dizajnera Jakova Habjana
Dom održive mobilnosti, Ribnjak ulica 3
19:00
Sve više predmeta u našoj okolini, od mobitela do perilica rublja, postalo je sve zamršenije i teže razumljivo. U trenutku kada nešto neizbježno krene po zlu, korisnik je izostavljen, bez moći nad sudbinom tog predmeta. To, u kombinaciji s činjenicom da je kapital lakše steći prodajom novog nego popravljanjem starog, stvara veliki odmak između prosječnog korisnika i predmeta. Sličan slučaj može se promatrati u kontekstu bicikala, a inicijative poput Swapfiets rastu kako bi se riješila ova situacija. U svom istraživanju proučavana je poveznica između korisnika i predmeta, koristeći bicikl kao studiju slučaja. Cycleship istražuje kako proces povezivanja i izgradnje odnosa s biciklom donosi dugovječnost i potiče brigu. Pojavila su se pitanja kako posebni dodaci mogu zaustaviti i obrnuti zastarijevanje bicikla. Kako se može olakšati proces sudizajniranja nečijeg bicikla, kroz koji se njeguje emocionalna veza između korisnika i predmeta? Kako kreativnost može igrati ulogu u pretvaranju običnog predmeta u ekskluzivan?
ORGANIZATOR: Sindikat biciklista